top of page

גיא אלחנני

נכתב על ידי גיא אלחנני - מומחה ויועץ בלוקצ'יין

 

עד לא מזמן כל מה שקשור למימון היה מאוד ריכוזי . זה היה תחום מסורתי ושמרני מאוד.

היו  לנו  הממשלה, הבנקים, המוסדות הפיננסיים הגדולים, חברות הביטוח הגדולות, הגופים המוסדיים וכן הלאה .

 

למרות זאת, הבלוקצ'ייןוהקריפטו החלו לחולל מהפכה בתחום ויש מעבר ברור של כמות גדולה של אנשים וחברות מהמימון הריכוזי הקרוי  CEFI  (central financing ) אל המימון הביזורי הקרוי  DEFI (DECENTRALIZED FINANCING).

חלק  מהמקומות שבהם אנו רואים את המגמה הזו הם בתחום מתן ההלוואות וקבלת ההלוואות, למשל, אתה יכול כעת ללוות כנגד אחזקות קריפטו או להשאיל את נכסי הקריפטו שלך ולקבל עבורם תשואהגבוהה שבדרך כלל יכולה להביא לך עד 8-12% ריבית שנתית, דבר שלא נשמע כמותובעולם המסורתי ה CEFI ולפעמיםאף יותר . ישנם גם חברות קריפטו שמסוגלות אף להציע עד 20% ריבית שנתית אם תלווה להם את נכסי הקריפטו שלך.

גיא אלחנני

 

מגמותנוספותהן farmingוstakingשמייצרותתשואות גבוהות על נכסי הקריפטו שלך, בין אם נעלת אותם בפרויקט לטובת תשואה עתידית ובין אם רק הלווית.

 

אנו רואים גם את תחום הביטוח מתחיל לעבור את השינוי הזה, ניהול נכסים, העברות עולמיות(העברות בינלאומיות ובנקאות ללא בנק), פתרונות תשלום עם עמלות נמוכות יותר ועוד רבים .

 

למרות שהייתה התנגדות מסוימת מצד ממשלות, בנקים ומוסדות גדולים אחרים, אני מאמין שהמגמה הזו רק תמשיך לגדול ולהתרחב, התחום פה להישאר,  ועוד כספים יוזרמו לפתרונות הDEFI הללו ואני גם מאמיןשהNFTיהפוך גם הואDEFI לחלק ממהפכת ה הזו, כולל להיות עטיפה למוצרים פיננסיים שונים כמו גםלתת ולקחת הלוואות כנגדם .

 

באופן אישי ולעניות דעתי, אני סבור שהגענו לנקודת האל-חזור באימוץ קריפטו  ולכן יותר ממשלות ובנקים יתחילו לקבל קריפטו ולהתאים את  הרגולציה והתקנותשלהם בהתאם, ויתחילו להצטרף למהפכה אם הם רוצים לשרוד (מה שכבר החל לקרות). ראינו לאחרונה את אוקראינה מקבלת קריפטוומעבירה לו רגולציה כדי להפכו לחוקי, ,  בנקHSBCנכנסעכשיו למטאוורס, ועכשיו אחד הבנקים הגדולים בישראל (פפר) מקבל מסחר קריפטו וזו רק ההתחלה .

bottom of page